+45 3514 7117

Der er i disse dage meget fokus i medierne på ”Knæk cancer”-kampagnen. Her til aften sender TV2 sit store Knæk Cancer-show. Det gør de, fordi hver 3. dansker rammes af kræft. Det er en sygdom, som påvirker os alle – vi kender alle en, som er eller har været ramt.

Det har fået os til at tænke på, om Steppie mon også kan gøre en forskel der?

Vi ved fra undersøgelser og forskning, at en Steppie aktiverer vores arbejdsdag FYSISK og dermed forebygger livsstilssygdomme som diabetes og blodpropper.

Vi ved også, at meget forskelligt kan øge vores risiko for at få kræft. Vores kost. Vores gener. Vores vaner.

Men hvad med den måde vi arbejder på?

Kan vores risiko for at få kræft øges, afhængig af om vi arbejder på kontor eller på en byggeplads?

Og kan vi selv gøre noget for at forebygge?

 

Et engelsk studie fra 2009 viser, at det kan faktisk godt have en stor forskel, for den risiko vi står overfor – i hvert fald når det kommer til prostatakræft.

I undersøgelsen deltog 45.887 mænd i alderen 45-79, og den strakte sig fra 1998 – 2007. I undersøgelsen blev det det observeret, om der var sammenhæng mellem fysiske aktivitetsniveauet på mændenes arbejdsplads, og hvor vidt de udviklede prostatakræft. Altså om stillesiddende arbejde udgjorde en øget risiko.

Det viste sig i denne undersøgelse, at mænd som var aktive mere end 30 minutter i løbet af deres arbejdsdag havde 20 % lavere risiko for at udvikle prostatakræft i forhold til dem, som sad ned størstedelen af deres arbejdsdag.

Så, vi skal op ad stolene og være aktive for at forebygge sygdomme som prostatakræft.

Men det der med at være fysisk aktiv i så lang tid i løbet af arbejdsdagen, kan være svært. Særligt med et skrivebordsjob. Det kræver, at du omlægger dine vaner og afbryder dit arbejde for at bevæge dig.

Det er her Steppie gør forskellen.

Den giver dig nemlig mulighed for at bevæge dig OG være fysisk aktiv, lige der ved skrivebordet. Uden at du skal flytte dig efter det.

Alt du skal gøre er at køre dit hæve/sænkebord op, og trække Steppien hen til dig med din fod. En lille indsats, med stor effekt, uden at forstyrre din arbejdsdag.

Steppie er netop udviklet sådan, at din krop holdes aktiv, nærmest uden at du opdager det. Med dens udformning sikrer den, at din krop hele tiden skal foretage små mikrojusteringer. På den måde sørger den for, at du ikke falder sammen, at du ikke får ondt i ben og ryg af at stå op, og at din krop hele tiden er aktiv og arbejder.

Så tilbage til det spørgsmål vi startede ud med at stille; kan Steppie knække cancer?

Nej ikke alene, men en mere fysisk aktiv hverdag på kontoret er bestemt et skridt på vejen, og her kan Steppie gøre den helt store forskel. Steppie give dig mulighed for at sikre et fysisk aktivt arbejdsliv og forebygge ikke bare prostatakræft, men også mange andre sygdomme.