+45 3514 7117 info@steppie.dk

Steppie balanceplade
gi’r dig sunde fordele

Stillesiddende adfærd er yderst sundhedsskadelig, det er forskerne enige i. Rejs dig og arbejd stående, regelmæssigt, hver dag.
Steppie reducerer kraftigt de sundhedsskadelige konsekvenser af en ellers stillesiddende hverdag. Den gør det muligt for dig at stå op i lang tid.

Steppie balanceplade
med sunde fordele

Stillesiddende adfærd er yderst sundhedsskadelig. Det er forskerne enige i. Rejs dig og arbejd stående. Regelmæssigt. Hver dag.

Steppie reducerer kraftigt de sundhedsskadelige konsekvenser af en eller stillesiddende hverdag. Den gør det muligt for dig at stå op i lang tid.

Steppie aktiverer dig, der har en stillesiddende arbejdsdag

  • Gør det behageligt at stå i længere tid
  • Træner din ryg stærkere
  • Fremmer dit blodomløb
  • Giver dig mere energi
  • Forbrænder flere kalorier

Det eneste du skal gøre, er at stå op på pladen, så sker det helt af sig selv…

Steppie er lige så genial, som den er enkel.

Prøv det selv på din egen krop.

 

Steppie balanceplade passer på din krop

Forebyg

Din risiko for diabetes og hjerte-/karsygdomme reduceres kraftigt, når du arbejder stående. Du fremmer blodomløbet i hele kroppen. Det giver mere ilt og energi til hjernen. Du bliver friskere både i krop og hjerne.

TRÆN

Steppien træner din ryg-, ben- og coremuskulatur, mens du arbejder. Mere bevægelse forebygger slidgigt. Reducerer smerter samt spændinger i muskler og led.

FORBRÆND

Når du står, forbrænder du 30-50% flere kalorier end når du sidder. Skift 3 siddende timer ud med stående, hver dag. Derved forbrænder du på et år lige så mange kalorier, som hvis du havde løbet 8-10 maraton*.

*) Afhængig af din vægt, er det 8-10**)
Kilde: Teknologiens Mediehus/ING

Oplev Steppie-magien i 3 lette trin…

Step up

Glem dit hoved for en stund og mærk med kroppen hvordan det føles at stå på Steppie. Vip lidt. Mærk den gode, lette fornemmelse.

Step down

Mærk igen med kroppen hvordan det føles at stå på gulvet. Du føler dig 10 kg tungere, og kroppen føles helt død og låst!

Step up

Nu mærker du Steppie-magien. Du føler dig lettere og mere levende. Din krop ved instinktivt, at du har bedst af bevægelse.

Det virker magisk, at kroppen føles henholdsvis let/aktiv versus tung/låst. Det er nu slet ikke magi! Kroppen fortæller dig bare, hvad den har det godt med.

Kroppen reagerer på skiftet dynamisk/bevægelse til statisk/stille. Det er lettere og mere behageligt at stå op og arbejde, når du har Steppie. Og sundere!

Perfekt kombination til stående kontorarbejde

Steppie og Steppie Soft Top kombinerer aktiv bevægelse til hele din krop med blød og lækker komfort til dine fødder.

Steppie balanceplade

At stå op ved skrivebordet i stedet for kun at sidde og arbejde gør en stor forskel for dit helbred. Med Steppie balanceplade kan du nemt stå op i længere tid. Sådan giver du din krop præcis den sunde variation og bevægelse, den har brug for, når du arbejder ved skrivebordet.

Steppie Soft Top

Steppie Soft Top løfter begrebet aflastningsmåtte op til et højere niveau. Boblerne er designet efter zoneterapeutiske principper. De giver dine fødder positiv feedback, når du træder boblerne ned. De gør Steppie Soft Top dynamisk og levende at stå på.

Steppie adskiller sig markant fra lignende produkter

Den er designet ud fra viden om kroppens behov og funktioner ved stående arbejde.

Steppie kan ikke vippe bagover. 360° bevægelse vil uvægerligt føre til, at man kommer til at hvile på hælene, hvilket er decideret sundhedsskadeligt.

Steppie er helt plan på overfladen modsat flere andre, som har en buet overflade. En buet overflade fører til indad rotation af fodleddet, som forplanter sig til knæled, hofteled og ryg. Det skader leddene på sigt.

Steppie er bredere end de fleste andre, så du kan få en naturlig stilling med fødderne i hoftebreddeafstand.

Balancebræt eller balanceplade – hvad er forskellen?

Hvorfor er Steppie designet sådan?

En beretning om designprocessen.

Balancebræt - balanceplade, hvad skal du vælge til kontorbrug

Balancebræt?

Udgangspunktet i designet af Steppien var et traditionelt balancebræt, som man kender det fra fysioterapi eller styrketræning; et lille rundt bræt, hvor man balancerer på en kugle.

Sådan et balancebræt er meget udfordrende at stå på, hvilket også er meningen. Men til kontorbrug vil et balancebræt med så stor ustabilitet ikke fungere. Vi vurderede derfor, hvordan vi kunne ”tæmme” sådan et balancebræt, og ændre det fra et balancebræt til en balanceplade:

Fra en relativt lille flade at stå på, til en ret bred flade, med mulighed for meget kontrollerede bevægelser og kun fra side til side.

Lille radius, ingen tilbagetilt og plan overflade - vigtige detaljer

Da radiussen var fundet for at få tilpas ustabilitet, opdagede vi, at det ikke fungerer, at pladen også kan bevæge sig bagud. Grunden til det er vældig simpel:

Kroppens største muskler sidder på bagsiden; lår- og ballemuskler. Med den vægt bagud vil man uvægerligt blive ”tvunget” bagud og derved få vægten på hælene. Vi er af natur ”dovne”, forstået på den måde at vi intuitivt finder den stilling som kræver mindst kræfter eller energi. Vipper pladen bagud kommer vi lynhurtigt til at stå tilbage med vægten på hælene, med overstrakte knæ og uhensigtsmæssigt vip i lænd og hofte. Noget der skader de nævnte led betydeligt på lang sigt.

Nogle kopiprodukter er støbt i ét stykke, så man står på en bue. Det dur naturligvis heller ikke. Steppie er støbt i 2 dele, som efterfølgende er samlet. Det er en væsentlig dyrere produktion, men sundheden kommer først – og at stå på en bue er sundhedsskadeligt, da det fører til overpronation i fodleddene.

Steppie kan bruges i al slags fodtøj

Stilrent og enkelt design

Et traditionelt balancebræt med kugle kræver stor energi, koncentration og balance at bruge. Steppie er nemmere. Enhver kan bruge balancepladen, som vipper helt kontrolleret modsat et standard balancebræt.

Steppie balanceplade har et design, der passer ind i ethvert kontormiljø.

Let at holde ren

Steppie Soft Top kan let klikkes af, lægges i vaskemaskinen sammen med et par håndklæder og vaskes ved 30-40° C.