+45 3514 7117

Stillesiddende adfærd

En udfordring vi må have løst…

Stillesiddende adfærd er et fagligt anerkendt sundhedsproblem, der vokser dag for dag, i takt med at vi får mere og mere arbejde ved computeren.
Det har store negative konsekvenser for den enkelte medarbejder og store økonomiske konsekvenser for virksomhederne.

Se videoen herunder og hør hvad du kan gøre for at stoppe udviklingen allerede nu.

 

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/272174969" width="540" height="300" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Læs mere om indhold, prøveperiode og meget andet herunder

Vi kan ikke afskaffe pc-arbejdspladser…

Forskere fra universiteter i hele verden er bekymrede for den stigende stillesiddende adfærd vi har. Der dukker ugentligt rapporter op, der dokumenterer at stillesiddende adfærd er meget sundhedsskadelig og gør os mere syge på den lange bane.

Forskerne råder os til at stå meget mere ved pc-arbejdspladserne.

Det kan gøre en markant og afgørende forskel for at bevare vores helbred og minimere ricici for at blive syge.

Hæve/sænkebordene står der allerede

Hvorfor står vi så ikke op?

Det er der sikkert mange grunde til, de fleste siger:

1.  Jeg glemmer det, når jeg har travlt

2.  Det gør ondt i mine ben og ryg, når jeg har stået i et stykke tid

Det er de 2 helt banale og menneskelige grunde, der oftest forhindrer os i at passe på vores helbred og forebygge at vi bliver syge af at sidde for meget.

 (Kilde: Brugerundersøgelse udført af Steppie ApS i 2013)

De 2 nævnte grunde kan vi gøre noget ved

– og løsningen er enkel

 

“Vi står op – for sundheden” er løsningen

Konceptet “Vi står op – for sundheden” er en håndfuld værktøjer, der skal hjælpe jer med at få integreret en god vane med at stå mere op, ikke bare en uge eller to, men hver dag i fremtiden.

En helt enkel metode, der er let at implementere og som er uden omkostninger for jer i en prøveperiode på 3 uger.

Implementeringen foregår på et 30 min. personalemøde.

Det indeholder konceptet:

Video

Videoen er en guide til metoden. Det er en tegnefilm på 13 min., som starter med  at synliggøre det sundhedsskadelige i stillesiddende adfærd derefter guider deltagere og mødeleder gennem forløbet.

Personligt motivationskort

Når man skal ændre en vane er det vigtigt at have sit mål for øje, det bruger vi motivationskortet til. Det er et lille kort, der er beregnet til at stå på skrivebordet og som deltagerne selv udfylder med deres personlige mål.

Fælles plan for afdelingen/kontoret

I afstemmer med hinanden, hvor meget vi skal stå op og hvornår vi gør det. Planen hænges op et synligt sted, så alle kan se den. Planen gør det til et fælles projekt at opnå mere sundhed.

Steppie balanceplader

Steppie balancepladen er det værktøj der gør det let og behageligt at stå op i mange timer. Den er specielt udviklet til stående arbejde på kontor. Med en Steppie undgår man at blive træt og øm i musklerne af at stå op og tiden man kan overkomme at stå bliver kraftigt forlænget.

Hoptimisten

Hoptimisten er et vigtigt huskeværktøj i konceptet. Den lille humoristiske figur skal huske os på at udføre vores fælles plan. En ganske vigtig del i konceptet. Man “har” hoptimisten på skift en dag ad gangen og er dermed ansvarlig for planens udførelse den dag.

Motivation i indbakke

Deltagerne kan melde sig til en emailliste, som på en humoristisk måde tager hånd om de udfordringer man møder, når man går i gang med at træne sig op til at stå mere. Den sikrer, at deltagerne får indstillet arbejdspladsen rigtigt, får svar på de typiske spørgsmål og i det hele taget holder humøret og motivationen oppe.

Hvad får jeg ud af det?

Når konceptet er implementeret og I får indarbejdet en ny vane med at stå mere, sikrer du, dine kolleger eller medarbejdere det bedst mulige helbred. I forebygger de livsstilssygdomme og fysiske skavanker, der opstår over tid når man sidder meget.

Konsekvenserne af stillesiddende adfærd koster dagligt:

  • Menneskelige ressourcer og forringet livskvalitet for den enkelte
  • Virksomhederne penge i sygefravær og tabt arbejdsfortjeneste
  • På lang sigt koster sygdommene samfundet millioner i behandling og indlæggelser

Du sørger for at I udnytter værdien af de hæve/sænkeborde I allerede har investeret i optimalt, til størst mulig gavn for medarbejdernes helbred og virksomhedens økonomi.

Du sikrer at I bliver ved med, også i fremtiden at holde hinanden op på at stå mere.

Altså en lille handling, en enkel rutine, med stor effekt for helbred og økonomi.

Hvad koster det?

Du har fuld garanti og 100% returret

“Vi står op – for sundheden” er ”no cure – no pay”-baseret. Det fungerer på denne måde:
Eksempel: En virksomhed ønsker at deltage med 10 personer, som hver har brug for en Steppie og adgang til “Vi står op – for sundheden”.
Ved levering følger ordrebekræftelse med en tydelig klausul om følgende returret:

Skulle der være deltagere, som ikke ønsker at bruge Steppie, som redskab til at kunne stå i længere tid, kan deres Steppies returneres, hvilket skal ske efter 3 uger. Vi sender en pakkelabel til returforsendelse.

Derefter sender vi en faktura på de Steppies I beholder. Prisen pr. Steppie er kr. 865, ex. moms, inkl. “Vi står op – for sundheden”.

Er du/I klar til at komme i gang?

Eller ring tlf.: 3514 7117

Ja, jeg er klar, ring mig op...

5 + 10 =

Når du har udfyldt formularen, ringer vi til dig indenfor 1-2 dage, hvor vi sammen aftaler det videre forløb, som passer bedst ind i jeres hverdag.